Voordelen van industriële wandplanken

Ook industriële wandplanken horen thuis op je boodschappenlijstje als je je woonkamer, slaapkamer of eender welke andere ruimte een industriële toets wilt geven. Wat zijn nu de voordelen van zo'n wandplanken en welke mogelijkheden bestaan er zoal? Hieronder lees je meer!

Wat zijn industriële wandplanken?

Industriële wandplanken zijn (meestal) houten planken die je aan de muur hangt en die bijdragen aan de industriële, robuuste uitstraling van je interieur. Dergelijke planken hebben zowel een functioneel als een esthetisch nut en vormen dus een belangrijk onderdeel van de inrichting van de industriële woonkamer of slaapkamer.

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van industriële planken?

1. Een robuust en stoer ontwerp
Ten eerste zullen industriële wandplanken vast en zeker bijdragen aan de stoere, robuuste uitstraling van je interieur en dat is wat je bij deze woonstijl natuurlijk wilt bereiken. De meeste modellen wandplanken bestaan immers uit een harde houtsoort, die op de juiste manier is bewerkt om een ruwe, verwilderde look te verkrijgen.

Vaak zijn de natuurlijke naden, groeven en patronen van het hout zelf nog steeds zichtbaar in de wandplank, waardoor het geheel een extra stoere en robuuste look en feel krijgt. En dat maakt zo'n plank meteen de beste accessoire voor een dergelijk interieur!

2. Een functioneel hulpmiddel
Daarbij komt natuurlijk ook dat zo'n wandplank bijdraagt aan het leefcomfort van je woning, doordat je meer opbergruimte hebt. Als je nog op zoek bent naar een plaats om decoratie, zoals kadertjes of kleine plantjes, neer te zetten, dan is zo'n wandplank de perfecte locatie.

Het voordeel is dat je bij een speciaalzaak heel wat variatie vindt op het vlak van afmetingen. Er bestaan langwerpige wandplanken die een groot deel van de muur innemen en plaats bieden voor een beetje decoratie, maar je vindt evengoed modellen die perfect in de inkomhal passen en waar je zonder zorgen grotere spullen op zet. Zo vind je altijd de ideale balans tussen functioneel én esthetisch.

3. Ruimte besparen in je woning
Een ander belangrijk voordeel van zo'n wandplank is dat je heel wat ruimte kunt besparen. Dit komt omdat je ook de verticale beschikbare ruimte in je woning optimaal gebruikt, waardoor je minder plaats nodig hebt op de vloer.

Kies bij het positioneren van de wandplank aan de muur dus voor een goede hoogte, zodat je gemakkelijk aan je spullen of decoratie kunt. Zo haal je er op functioneel vlak nog veel meer uit!

4. Verschillende designs mogelijk
Zoals reeds gezegd bestaan er heel wat mogelijkheden bij muurplanken op het vlak van design en afwerking. Er zijn dikke, houten muurplanken die door een donkere houtkleur extra robuust en zelfs een beetje rustiek ogen. Daarbij heb je ook heel wat elegantere wandplanken die wat lichter en nauwkeuriger nabewerkt zijn, perfect voor een mix tussen landelijk en industrieel.

Tegenwoordig zijn vooral muurplanken met gietijzeren reglement erg populair bij mensen die hun interieur industrieel inrichten. Dit komt omdat het stoere karakter van de inrichting door dit metaal nog extra in de verf wordt gezet én zo'n plank daarbij over het algemeen méér draagkracht heeft. Kiezen voor de juiste muurplank om je huis industrieel in te richten is dus zeker een goed idee!

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 2